PET VILT BUREAUSCHERM

Akoestisch
Door akoestische bureauschermen te gebruiken van PET vilt schermt u uw werkplek af en heeft u minder last van galm en overdrachtsgeluiden. De panelen kunnen vlak of met een patroon worden uitgevoerd. De bureauschermen kunt u uit 38 kleuren samenstellen. De panelen zijn beschikbaar in diverse verschillende patronen. Het patroon wordt aangepast naar gelang de afmeting van het bureauscherm. Maar kunnen ook met een eigen ontwerp of logo worden uitgevoerd.

Duurzaam en sfeervol

Dagelijks komen nog grote hoeveelheden PET-flessen in de natuur terecht of worden simpelweg verbrand.
Door deze flessen te verzamelen en op een verantwoorde manier te hergebruiken, dragen we met zijn allen bij aan een schone betere toekomst.

Milieu
PET vilt is gemaakt van gerecyclede polyestervezels en is bovendien zelf ook recyclebaar. Dat maakt PET vilt de ideale duurzame oplossing voor ieder interieur. In de PET panelen zit minimaal 75% gerecycled materiaal van PET flesvlokken.


Uitvoering patroon
U kunt uit onze standaard patronen kiezen, of een eigen patroon aanleveren of deze door ons laten ontwerpen. Het patroon bestaat uit een V-groef die in het materiaal is gesneden en wordt aangepast naar aanleiding van het gekozen formaat van het bureauscherm.

Brandklasse
B - s2, d0
Afmetingen voor een bureauscherm

- Elke lengte maat kan gemaakt worden. De meeste bureaus zijn 1400, 1600, 1800 of 2000 mm breed
- Voor de hoogte adviseren we 500 mm hoog. Met deze hoogte komt het paneel in ieder geval boven de monitor uit en kunt u nog wel u uw collega aan de overkant van het bureau zien. Een lager of een hoger scherm is uiteraard ook mogelijk
- De schermen worden geleverd met een dikte van 18 mm. De hoeken zijn recht, maar kunnen ook met een ronding worden uitgevoerd
- Tevens kunnen ook schermen aan de zijkanten van het bureau worden geplaatst om meer afscherming van de werkplek te krijgen
PET_vilt_bureauscherm_montagesysteem

Tafelbladmethode:
Te monteren zonder te schroeven voor tafelbladen van 20 tot 52 mm. Indien gewenst kan klem 90 graden gedraaid worden. Klembereik 3 tot 20 mm. Te verkrijgen in wit, zilver of zwart per 2 stuks

PET_vilt_bureauscherm_montagesysteem

Opschuifmethode:
Als er niet wordt gekozen om de schermen aan het bureau te monteren, maar om deze meer variabel in te zetten. Kunnen de schermen ook worden voorzien van een sleuf. Dit is handig op schoollocaties bij overhoringen.

Specificaties PET-vilt materiaal:

- Gemaakt van gerecyclede PET-flessen, 100% recyclebaar
- Kleurvast, slijtvast en UV-gestabiliseerd
- Uitstekende akoestische eigenschappen
- Mooi en duurzaam
- Akoestische absorptie: A waarde 0,3; NRC waarde 0,45
- Montage door bureauklemmen of opschuiven, afhankelijk van gekozen uitvoering
- Gewicht 2,9 KG / M2
Het PET-vilt heeft de volgende brandclassificatie:

Brandclassificatie: B - s2, d0

De brandklasse van een product zegt iets over de mate waarin een product bijdraagt aan de ontwikkeling van een brand en/of de rookvorming. Kortom, hoe beter een brandklasse des te kleiner is de kans dat een brand ontstaat of groter wordt door de bijdrage van het product. Het PET-vilt heeft een brandklasse van B - s2, d0. Maar wat betekent dit?

B: De eerste letter in de classificatie van de brandklasse geeft aan hoe brandbaar een product is en loopt van A t/m F.  Hierbij is A onbrandbaar en F uiterst brandbaar. Dit betekent dat het PET-vilt zeer moeilijk brandbaar is, omdat deze in brandklasse B valt.

s2: De letter s staat voor 'smoke'. Het gaat hier om de rookontwikkeling tijdens de brand. Er wordt onderscheid gemaakt in drie klasses: s1: Geringe rookproductie; s2: Gemiddelde rookproductie; s3: Grote rookproductie. Het PET-vilt valt in klasse s2.

d0: De letter d staat voor 'drupping'. Het gaat hier om druppels en delen die naar beneden komen waardoor er snel nieuwe brandhaarden kunnen ontstaan. Er wordt onderscheid gemaakt in drie klasses: d0: Geen productie van brandende delen; d1: Delen branden korter dan 10 seconden; d2: Delen branden langer dan 10 seconden. Het PET-vilt valt in klasse d0.

Op verzoek kunnen wij een Classificatierapport toesturen.
  • Back
    Next

CONTACT

MAVVA

Gerstakker 14
6641 WB Beuningen

Simone Huiting
simone@mavva.nl
+31 (0) 6 36318707

Peter Meupelenberg
info@mavva.nl
+31 (0) 6 36309667