PET VILT WANDTEGEL HEXAGON

Akoestisch
De akoestische PET vilt wandtegels in hexagon patroon zorgen voor een verbeterde akoestiek. Zijn sterk, stootvast en voelen toch zacht aan. Elke tegel heeft rondom een schuine kant van 45% en 4 mm breed.

Duurzaam en sfeervol

Dagelijks komen nog grote hoeveelheden PET-flessen in de natuur terecht of worden simpelweg verbrand.
Door deze flessen te verzamelen en op een verantwoorde manier te hergebruiken, dragen we met zijn allen bij aan een schone betere toekomst.

Milieu
PET vilt is gemaakt van gerecyclede polyestervezels en is bovendien zelf ook recyclebaar. Dat maakt PET vilt de ideale duurzame oplossing voor ieder interieur. In de PET panelen zit minimaal 75% gerecycled materiaal van PET flesvlokken.


Uitvoering patroon
U kunt uit onze standaard patronen kiezen, of een eigen patroon aanleveren of deze door ons laten ontwerpen. Tevens kan uw logo als V-groef in het ontwerp opgenomen worden.

Brandklasse
B - s2, d0
PET vilt hexagon tegel
PET vilt hexagon tegel
PET_vilt_wandpaneel_V_groef_ophangsysteem
Wandmontage
Type 1W:
De tegel wordt aan de wand verlijmt met high tack kit, hierdoor kunnen met meerdere tegels uitdagende patronen gemaakt worden

Specificaties PET-vilt materiaal:

- Gemaakt van gerecyclede PET-flessen, 100% recyclebaar
- Kleurvast, slijtvast en UV-gestabiliseerd
- Uitstekende akoestische eigenschappen
- Mooi en duurzaam
- Akoestische absorptie: A waarde 0,25; NRC waarde 0,30
- Montage door High Tack kit
- Eenvoudig op maat te snijden met Stanley-mes
- Gewicht 1,9 KG / M2
Het PET-vilt heeft de volgende brandclassificatie:

Brandclassificatie: B - s2, d0

De brandklasse van een product zegt iets over de mate waarin een product bijdraagt aan de ontwikkeling van een brand en/of de rookvorming. Kortom, hoe beter een brandklasse des te kleiner is de kans dat een brand ontstaat of groter wordt door de bijdrage van het product. Het PET-vilt heeft een brandklasse van B - s2, d0. Maar wat betekent dit?

B: De eerste letter in de classificatie van de brandklasse geeft aan hoe brandbaar een product is en loopt van A t/m F.  Hierbij is A onbrandbaar en F uiterst brandbaar. Dit betekent dat het PET-vilt zeer moeilijk brandbaar is, omdat deze in brandklasse B valt.

s2: De letter s staat voor 'smoke'. Het gaat hier om de rookontwikkeling tijdens de brand. Er wordt onderscheid gemaakt in drie klasses: s1: Geringe rookproductie; s2: Gemiddelde rookproductie; s3: Grote rookproductie. Het PET-vilt valt in klasse s2.

d0: De letter d staat voor 'drupping'. Het gaat hier om druppels en delen die naar beneden komen waardoor er snel nieuwe brandhaarden kunnen ontstaan. Er wordt onderscheid gemaakt in drie klasses: d0: Geen productie van brandende delen; d1: Delen branden korter dan 10 seconden; d2: Delen branden langer dan 10 seconden. Het PET-vilt valt in klasse d0.

Op verzoek kunnen wij een Classificatierapport toesturen.
  • Back
    Next

CONTACT

MAVVA

Gerstakker 14
6641 WB Beuningen

Simone Huiting
simone@mavva.nl
+31 (0) 6 36318707

Peter Meupelenberg
info@mavva.nl
+31 (0) 6 36309667