PET VILT PLAFONDPANEEL

Akoestisch
Niet alleen schermt het akoestische plafondpaneel rumoerige omgevingen af, maar je voegt ook design toe aan de ruimte. Het akoestische plafondpaneel van MAVVA kun je volledig aanpassen naar wens. Kies een kleur uit de MAVVA-collectie. Tevens kunnen we de panelen van te voren al voorzien van uitgespaarde gaten waar eventuele inbouwverlichting gemonteerd kan worden door uw installateur. Het systeem bestaat uit een plaat van 9 mm dik PET vilt en een bovenlaag van gerecycelde kleding.

Duurzaam en sfeervol

Dagelijks komen nog grote hoeveelheden PET-flessen in de natuur terecht of worden simpelweg verbrand.
Door deze flessen te verzamelen en op een verantwoorde manier te hergebruiken, dragen we met zijn allen bij aan een schone betere toekomst.

Milieu
PET vilt is gemaakt van gerecyclede polyestervezels en is bovendien zelf ook recyclebaar. Dat maakt PET vilt de ideale duurzame oplossing voor ieder interieur. In de PET panelen zit minimaal 75% gerecycled materiaal van PET flesvlokken.


Uitvoering paneel
De meeste panelen hebben een afmeting van 1000 x 2000 mm of 1200 x 2400 mm. Afwijkende maten zijn uiteraard mogelijk..

Brandklasse
B - s2, d0
PET vilt plafondpaneell afmetingen
PET_vilt_plafond_ophangsysteem
Plafondmontage
Het plafondpaneel wordt aan het bouwkundige plafond gemonteerd met staaldraden. Deze draden worden verankerd in het aluminium frame waardoor een stevige en stabiele ophanging gegarandeerd wordt. Per frame worden 6 ophangpunten gebruikt.

Specificaties PET-vilt en absorptiemateriaal:

- Gemaakt van gerecycelde PET-flessen, 100% recyclebaar
- Kleurvast, slijtvast en UV-gestabiliseerd
- Vulling van gerecycelde kleding in boven gedeelte
- Uitstekende akoestische eigenschappen
- Mooi en duurzaam
- Akoestische absorptie: A waarde 0,90; NRC waarde 1,00
- Montage door staalkabels aan bouwkundig plafond
- Mogelijkheid tot het plaatsen van verlichting in het PET paneel
- Gewicht 3,8 KG / M2
Het PET-vilt heeft de volgende brandclassificatie:

Brandclassificatie: B - s2, d0

De brandklasse van een product zegt iets over de mate waarin een product bijdraagt aan de ontwikkeling van een brand en/of de rookvorming. Kortom, hoe beter een brandklasse des te kleiner is de kans dat een brand ontstaat of groter wordt door de bijdrage van het product. Het PET-vilt heeft een brandklasse van B - s2, d0. Maar wat betekent dit?

B: De eerste letter in de classificatie van de brandklasse geeft aan hoe brandbaar een product is en loopt van A t/m F.  Hierbij is A onbrandbaar en F uiterst brandbaar. Dit betekent dat het PET-vilt zeer moeilijk brandbaar is, omdat deze in brandklasse B valt.

s2: De letter s staat voor 'smoke'. Het gaat hier om de rookontwikkeling tijdens de brand. Er wordt onderscheid gemaakt in drie klasses: s1: Geringe rookproductie; s2: Gemiddelde rookproductie; s3: Grote rookproductie. Het PET-vilt valt in klasse s2.

d0: De letter d staat voor 'drupping'. Het gaat hier om druppels en delen die naar beneden komen waardoor er snel nieuwe brandhaarden kunnen ontstaan. Er wordt onderscheid gemaakt in drie klasses: d0: Geen productie van brandende delen; d1: Delen branden korter dan 10 seconden; d2: Delen branden langer dan 10 seconden. Het PET-vilt valt in klasse d0.

Op verzoek kunnen wij een Classificatierapport toesturen.
  • Back
    Next

CONTACT

MAVVA

Gerstakker 14
6641 WB Beuningen

Simone Huiting
simone@mavva.nl
+31 (0) 6 36318707

Peter Meupelenberg
info@mavva.nl
+31 (0) 6 36309667