PET VILT LATTENWAND

Akoestisch
De akoestische PET vilt lattenwanden zorgen voor een verbeterde akoestiek. Zijn sterk, stootvast en voelen toch zacht aan.

Duurzaam en sfeervol

Dagelijks komen nog grote hoeveelheden PET-flessen in de natuur terecht of worden simpelweg verbrand.
Door deze flessen te verzamelen en op een verantwoorde manier te hergebruiken, dragen we met zijn allen bij aan een schone betere toekomst.

Milieu
PET vilt is gemaakt van gerecyclede polyestervezels en is bovendien zelf ook recyclebaar. Dat maakt PET vilt de ideale duurzame oplossing voor ieder interieur. In de PET panelen zit minimaal 75% gerecycled materiaal van PET flesvlokken.


Breedte van de latten
U kunt kiezen uit twee breedtematen voor de latten van smal 35 mm of breed 85 mm. Beide hebben een tussenruimte van 15 mm tot de volgende lat.

Brandklasse
B - s2, d0
PET vilt lattenwand afmetingen
PET vilt lattenwand smal
PET vilt lattenwand breed
Specificaties PET-vilt materiaal:

- Gemaakt van gerecyclede PET-flessen, 100% recyclebaar
- Kleurvast, slijtvast en UV-gestabiliseerd
- Uitstekende akoestische eigenschappen
- Mooi en duurzaam
- Akoestische absorptie: A waarde 0,40; NRC waarde 0,55
- Montage door High Tack kit of schroeven
- Eenvoudig op maat te snijden met Stanley-mes
- Gewicht 3,8 KG / M2
Het PET-vilt heeft de volgende brandclassificatie:

Brandclassificatie: B – s2, d0

De brandklasse van een product zegt iets over de mate waarin een product bijdraagt aan de ontwikkeling van een brand en/of de rookvorming. Kortom, hoe beter een brandklasse des te kleiner is de kans dat een brand ontstaat of groter wordt door de bijdrage van het product. Het PET-vilt heeft een brandklasse van B – s2, d0. Maar wat betekent dit?

B: De eerste letter in de classificatie van de brandklasse geeft aan hoe brandbaar een product is en loopt van A t/m F.  Hierbij is A onbrandbaar en F uiterst brandbaar. Dit betekent dat het PET-vilt zeer moeilijk brandbaar is, omdat deze in brandklasse B valt.

s2: De letter s staat voor 'smoke'. Het gaat hier om de rookontwikkeling tijdens de brand. Er wordt onderscheid gemaakt in drie klasses: s1: Geringe rookproductie; s2: Gemiddelde rookproductie; s3: Grote rookproductie. Het PET-vilt valt in klasse s2.

d0: De letter d staat voor 'drupping'. Het gaat hier om druppels en delen die naar beneden komen waardoor er snel nieuwe brandhaarden kunnen ontstaan. Er wordt onderscheid gemaakt in drie klasses: d0: Geen productie van brandende delen; d1: Delen branden korter dan 10 seconden; d2: Delen branden langer dan 10 seconden. Het PET-vilt valt in klasse d0.

Op verzoek kunnen wij een Classificatierapport toesturen.
  • Back
    Next

CONTACT

MAVVA

Gerstakker 14
6641 WB Beuningen

Simone Huiting
simone@mavva.nl
+31 (0) 6 36318707

Peter Meupelenberg
info@mavva.nl
+31 (0) 6 36309667