PLAFONDPANEEL

Akoestisch
Geluidsoverlast op kantoor, dagverblijven, scholen en werkplekken in het algemeen komt vaak voor. Door toepassing van veel harde materialen en de hoeveelheid gebruikers neemt de overlast snel toe. Betonnen plafonds, harde vloeren en glas dempen het geluid niet.

Sfeervol

Door de plafondpanelen in diverse patronen op het plafond te monteren is het mogelijk om een akoestische sfeervolle uitstraling te geven.

Milieu
Ondanks de hoge geluidsabsorptie van deze plafond panelen, zijn deze helaas niet recyclebaar. Voor het milieu is het raadzaam om restmateriaal bij een gemeentelijk verzamelpunt in te leveren.


Beeldmateriaal
Op deze panelen is het niet mogelijk om beeldmateriaal aan te brengen. De panelen zijn alleen verkrijgbaar in een witte of grijze uitvoering.

Brandklasse
C - s2, d0
Uitvoering plafondpaneel

- De plafondpanelen kunnen alleen in wit of grijs geleverd worden.
- De diepte van de plafondpanelen is 50 mm en zijn voorzien van een facetrand rondom.
- Maatvoering rondom is 600 x 600 of 600 x 1200 mm.
- De panelen zijn vrij zacht en alleen geschikt voor plafondmontage
- Montage door middel van high tack kit aan het plafond
- Met de panelen kunnen uitdagende patronen aan het plafond gemaakt worden.
Het plafondpaneel heeft de volgende brandclassificatie:

Brandclassificatie: B - s2, d0

De brandklasse van een product zegt iets over de mate waarin een product bijdraagt aan de ontwikkeling van een brand en/of de rookvorming. Kortom, hoe beter een brandklasse des te kleiner is de kans dat een brand ontstaat of groter wordt door de bijdrage van het product. Het switchframe heeft een brandklasse van B - s2, d0. Maar wat betekent dit?

B: De eerste letter in de classificatie van de brandklasse geeft aan hoe brandbaar een product is en loopt van A t/m F.  Hierbij is A onbrandbaar en F uiterst brandbaar. Dit betekent dat het switchframe zeer moeilijk brandbaar is, omdat deze in brandklasse B valt.

s2: De letter s staat voor 'smoke'. Het gaat hier om de rookontwikkeling tijdens de brand. Er wordt onderscheid gemaakt in drie klasses: s1: Geringe rookproductie; s2: Gemiddelde rookproductie; s3: Grote rookproductie. Het switchframe valt in klasse s2.

d0: De letter d staat voor 'drupping'. Het gaat hier om druppels en delen die naar beneden komen waardoor er snel nieuwe brandhaarden kunnen ontstaan. Er wordt onderscheid gemaakt in drie klasses: d0: Geen productie van brandende delen; d1: Delen branden korter dan 10 seconden; d2: Delen branden langer dan 10 seconden. Het switchframe valt in klasse d0.

Op verzoek kunnen wij een Classificatierapport toesturen.
  • Back
    Next

CONTACT

MAVVA

Gerstakker 14
6641 WB Beuningen

Simone Huiting
simone@mavva.nl
+31 (0) 6 36318707

Peter Meupelenberg
info@mavva.nl
+31 (0) 6 36309667